<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%> Sekciji

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sekciji

Sekcija mDSR

mdsr

 

 

Vesela dRuščina

veskladfRuscina

• Poletna šola ruskega jezika in književnosti

Poletna šola ruskega jezika in književnosti – nadgradnja šolskega znanja

Velikokrat slišimo, da so se otroci med šolskimi urami dolgočasijo. Snov, ki jo morajo osvojiti skozi učbenike in zvezke, se jim ne zdi vedno zanimiva. Pogosto se zgodi tudi situacija, da se otrok pridno uči tuji jezik, vendar nima možnosti za preizkus pridobljenega znanja v praksi.
Rešitev za podobne težave je sodelovanje v različnih mednarodnih izmenjavah in projektih. Eden od takih se je pravkar zaključil. Poletna šola ruskega jezika je že drugič združila najstnike iz Rusije in Slovenije. Poleg poglobljenega spoznavanja ruske književnosti in nadgradnje znanja ruskega jezika so udeleženci iz obeh držav uživali v sproščenem skupnem preživljanju prostega časa, športnih aktivnostih in kopanju v termalnih bazenih.
Nagrajenke natečaja Sorodstvo slovanskih kultur, dijakinje iz Celja, so ob zaključku projekta zapisale:
Rade bi se zahvalile Društvu Slovenija Rusija in Skladu Toneta Pavčka, da smo se lahko udeležile ruskega jezikovnega tabora, ki nam bo vsem trem ostal v zelo lepem spominu. Resnično smo zelo uživale, se ogromno naučile in se navdušile nad rusko kulturo in jezikom. Hvaležne smo Vam za to nepozabno izkušnjo. Dobile smo nov zagon, da bomo svoje znanje ruščine še nadgradile in upamo, da se morda prav zato še kdaj srečamo.

Nika, Jerneja in Nadja
Lepe počitnice vsem učencem in učiteljem!
Julija Mesarič
Koordinatorka Sklada Toneta Pavčka